years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Ta chansen att tillbringa en månad i Japan i höst, sponsrat av japanska staten! En fantastisk möjlighet att utveckla och fördjupa dina språkkunskaper, för dig som vill lära dig eller studerar japanska. Detta samtidigt som du bor och lever i den japanska kulturen. Sök nu – endast två platser!

Som deltagare i programmet går du i en japansk skola, bor i en värdfamilj och träffar ungdomar från hela världen. Vilka lektioner du är med på beror på dina förkunskaper. Talar du bra japanska går du på alla lektioner. Talar du viss japanska deltar du i lektioner som är enklare att förstå, som exempelvis engelska och musik.

Programmet varar mellan 5 oktober till 7 november. Vid ankomst är du först några dagar på ett välkomstläger för att sedan resa vidare till din värdfamilj. I slutet av programmet åker du till Osaka med de andra deltagarna för att tillsammans avsluta er månad.

Programmet är ett initiativ från Japanska staten som även delfinansierar det. AFS är utvalda att medverka.