Chile är idag Sydamerikas största medelklassnation och utbildning värderas högt. Chile ses som det mest ekonomiskt stabila och utvecklade landet i Sydamerika. På grund av kolonisationen och omfattande invandring består Chiles befolkning idag av en mix av olika etniska bakgrunder. Trots detta har chilenarna en stark nationell identitet. Dialekt och kultur är, med tanke på hur långt landet är, förvånansvärt lika från norr till söder.

Livet i Chile är rätt familjeorienterat, där mannen fortfarande ofta är den huvudsakliga försörjaren. Lunch är dagens huvudsakliga mål och består oftast av kött, kyckling eller fisk som serveras med ris eller pasta och grönsaker. Till middag serverar man mindre mat, ibland bara kaffe och smörgås. På grund av landets avlånga form är klimatskillnaderna stora, från glaciärer i söder till öken i norr.

Ett år i Chile, eller i ett annat av Latinamerikas spanskspråkiga länder, kommer att ge dig spanskan. Nästan 400 miljoner människor talar detta vackra språk. Det är världens tredje språk efter kinesiska och engelska. Spanska talas förutom i Latinamerika och i Spanien främst i USA där spanskan talas av närmare 40 miljoner människor spridda över stora delar av landet. Spanskan är idag Kaliforniens största språk. USA är det nästa största spansktalande landet i världen efter Mexiko – större än Spanien! Spanskan kommer öppna nya vägar i ditt liv, såväl personligt som yrkesmässigt.

Upptäck våra program i Chile