Vill du göra som Evert Taube och förälska dig i Argentina?

Lär känna kulturen som har gett upphov till symboler som Che Guevara, Diego Maradona, Lionel Messi, tre nobelpristagare samt världens första kvinnliga president.

Låt dig dras med i rytmerna till candombe eller murga, och upptäck vilken spännande vardag som väntar dig i Argentina. Med ett landskap som varierar mellan allt från regnskog till glaciärer, är det inte konstigt att både tukaner och pingviner trivs här. För de mer urbana, kan de livliga byarna fresta med museer, musik, teater och mysiga kaféer.

Tonåringar i Argentina lever ett aktivt och socialt liv. De tillbringar mycket tid i varandras hem, och går ofta ut  på kafé, bio eller diskotek tillsammans. De flesta är med i något idrottslag eller tränar på egen hand på eftermiddagarna. Fotboll är populärast och är en passion för många. En del elever går också på språkskola för att lära sig ett andra språk. For att ta sig runt, brukar tonåringarna gå, cykla eller använda kollektivtrafiken.

Citat från utbytesstudent: 
”Jag tror att livet i Argentina är mycket mer avslappnat. Man har också ett mycket mer kollektivistisk samhällssyn. Familjen och gruppen betyder oerhört mycket, och de är väldigt varma och kärleksfulla gentemot varandra.”

Upptäck våra program i Argentina