AFS värdfamiljer bidrar till en bättre värld!

Som värdfamilj ger ni en ung person möjlighet att utvecklas som individ och utmana sig själv i en ny kultur och skola, tillsammans med nya människor. En insats som kommer ha en stor betydelse - för utbytesstudenten, för dig och för världen. 

Att vara värdfamilj handlar om ett kulturmöte i vardagen. Ett tillfälle att se världen med andra ögon. En ung person byter det kända och invanda mot att bo och leva ett vardagsliv i ett annat land - Sverige. Ungdomarna som kommer hit är intresserade av den svenska kulturen och din vardag. Det spelar ingen roll om du bor på landet i norr eller i en storstad i söder, lever själv eller i en stor familj. Vi vill visa upp hela Sverige! 

Upptäck en ny kultur i ditt egna hem och lär känna ett land som du kanske länge varit nyfiken på. Du bestämmer själv hur vardagen ser ut. Det viktiga är att du är nyfiken och genuint intresserad av att lära känna och välkomna en ung person till ditt hem och din vardag. Du blir samtidigt en del av AFS globala nätverk av värdfamiljer som vill vara med och bidra till samarbete och integration mellan människor. 

Välfärdsystemet, naturen och jämställdheten, liksom norrsken och Astrid Lindgrens böcker, är några exempel som årligen lockar ungdomar till Sverige. Och i år är inget undantag. Om du tycker att det låter intressant och spännande att ta emot en utbytesstudent för en eller två terminer, och vill veta mer om ungdomarna som kommer, fyll i vår intresseanmälan. Vi kontaktar dig för mer information och svarar på dina frågor. Har du redan bestämt dig? Påbörja din ansökan.

Klicka här för att läsa mer om våra värdfamiljer och utbytesstudenter i media.

Du är även varmt välkommen på våra infomöten, ta en titt i kalendern nedan för att hitta en dag som passar dig.