Bidra till en bättre värld!

Brinner du för ungdomars möjlighet att växa som individer? Vill du få en större förståelse för andra kulturer och andra människors tankesätt? Vill du vara med och skapa möten mellan människor och bidra till en fredligare värld? Då ska du bli volontär i AFS! 


AFS finns representerad i 60 länder och idag är cirka 44 000 volontärer engagerade i organisationen. AFS är världens första och största ideella utbytessorganisation. Som volontär för AFS engagerar du människor i tidig ålder bli medvetna och reflekterande världsmedborgare. En insats som i längden kommer ha stor betydelse för arbetet att nå en mer tolerant och rättvis värld.

Att engagera sig som volontär har ingen åldersgräns. Du hjälper en ung person att integreras in i en ny kultur och en chans att växa som individ. För det behövs inblickar och insikter från alla åldrar.

Som volontär för AFS får du möjlighet att delta i utbildningar i interkulturell förståelse, både nationellt och internationellt. Du kan utveckla din organisations och ledarskapsförmåga, samtidigt som det är ett bra tillskott till ditt CV. Du kommer träffa andra volontärer och unga personer från hela världen. Ett möte som förhoppningsvis leder till en långvarig vänskap.

Oavsett hur mycket tid du lägger på ditt engagemang är det en lärorik sysselsättning. Du kan exempelvis intervjua blivande utbytesstudenter och värdfamiljer, samt ordna aktiviteter för deltagare i våra program. Du kan också medverka vid informationsträffar eller vara kontaktperson och fadderkompis.

AFS är en volontärbaserad organisation uppbyggd av ett antal regionala nätverk runt om i landet. Som volontär blir du tillsammans med andra volontärer aktiv i ett av dessa nätverk. Tack vare volontärernas frivilliga stöd och engagemang reser ungdomarna hem från Sverige med nya erfarenheter, nya upplevelser och förhoppningsvis ett minne för livet. Vi hoppas att fler vill engagera sig i ett lärorikt, utmanande och mycket roligt arbete. Ett arbete som också öppnar upp för samarbeten med andra organisationer kring bland annat integration och kulturellt lärande. 

Läs mer om vad olika roller och uppdrag innebär och vad som finns för behov just nu. Skicka in en intresseanmälan och bli AFS-volontär i Sverige idag. Eller hör av dig till Elin Bernhard, volontärsamordnare, på elin.bernhard@afs.org eller 08-556 949 36.


Du är även varmt välkommen på våra infomöten, ta en titt i kalendern nedan för att hitta en dag som passar dig.