Ta steget ut i världen med AFS

Spendera delar av din gymnasietid utomlands. En tid som inte kommer vara något annat likt. En tid som ger dig en enorm personlig utveckling, samtidigt som du bidrar till ökad förståelse mellan människor och kulturer. 

Med oss på AFS kan du resa på flera olika utbytesprogram i form av skolårsprogram, sommarprogram och volontärprogram. Gemensamt för alla våra program är att de fokuserar på ökad interkulturell förståelse. Du får en större förståelse för likheter och skillnader mellan människor från olika kulturer. 

En period utomlands innebär direktkontakt med en ny kultur och dess människor, nya traditioner och ett nytt sätt att tänka. Det är det nya som utvecklar dig som person, ger fler erfarenheter, ett större självförtroende och en större förståelse för andra människor. Kunskap och förståelse om en annan kultur är helt enkelt en investering som varar livet ut. 

För de flesta tar det tid att hitta sin väg i livet. Tid att fundera, att prova på och att inspireras. Att spendera en period i en ny och främmande miljö med människor som tänker och gör saker på ett annat sätt, kan ge dig både inspiration och styrka att våga välja din egen väg. 

Oavsett vilket program och hur länge du väljer att vara borta, kan du välja bland ett stort antal länder världen över. Allt handlar om vad du är nyfiken på, vilka intressen du har och hur mycket du vill utmana dig själv. 

Vill du veta mer?
I menyn till vänster kan du läsa mer om våra olika utbytesprogram. I kalendern hittar du datum för kommande informationsmöten och andra aktiviteter. Under informationsmötena berättar vi bland annat om AFS Historia, våra olika program och hur du kan engagera dig som volontär. Vi bjuder in tidigare AFS-studenter och volontärer som berättar mer om sina upplevelser och svarar på dina frågor och funderingar. 

Klicka på ansök nu uppe till höger om du är intresserad av våra program. Fyll i ansökan, så kontaktar vi dig. Det går självklart bra att ringa oss på 08-406 00 00. 

Här kan du läsa  en tidningsartikel om utbytesstudenten Wilhem som åkte till Hiroshima. Du kan även läsa om till exempel Elias som var utbytesstudent i Chile och om Emma som var i i USA under fliken "AFSare berättar".

Nedan ser och hör du Hanna berätta om hur hon lärde sig ett nytt språk under sitt utbytesår.